‘ÖĞRETMENLERİMİZ BİZİM BAŞ TACIMIZ'

‘ÖĞRETMENLERİMİZ BİZİM BAŞ TACIMIZ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle yayınladığı mesajda Geleceğimizin mimarları olan sevgi ve şefkat kahramanı, fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gü

 Öğretmenlerin bir ulusun geleceğini şekillendiren, geleceğin emanet edileceği kuşaklara yön veren çok değerli insanlar olduğunu dile getiren Milletvekili Hüseyin Şahin, Başöğretmen Atatürk’ün ‘Bir ülkeyi kurtarmak için iki orduya gereksinim vardır. Biri askeri ordu, diğeri öğretmenlerin oluşturduğu ilim-irfan ordusudur’ diyerek öğretmenliğin önemine dikkat çektiğini hatırlattı. Dünyanın tüm ülkelerinde öğretmenlerin en fedakâr ve en saygıdeğer insanlar olarak kabul gördüğünü ifade eden Milletvekili Şahin, “Bugün bağımsız ve özgür bir toplum olmuşsak, bunda en önemli katkı kuşkusuz öğretmenlerimizindir” şeklinde konuştu.

 DİNİMİZİN İLK EMRİ ‘OKU’ DUR

Hazreti Muhammed’e gelen ilk ayetin, “Oku” diye başladığını vurgulayan Milletvekili Hüseyin Şahin, “Yüce dinimizde okumanın, öğrenmenin ne kadar önemli olduğu Peygamber efendimize gelen ilk ayetle açıkça ortadır. Nitekim Hazreti Ali de, ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ demekle, ilmi öğretenlerin yani öğretmenlerin kıymetini çok anlamlı bir biçimde ifade etmiştir” diye konuştu.

 MİLLİ BİRLİĞİMİZİN TEMİNATI

Hüseyin Şahin, çocukların ve gençlerin ahlaki ve kültürel değerlerle donatılıp, düşünen, okuyan, sorgulayan ve uygulayan bireyler olarak yetiştirilmesini öğretmenlere bağlı olduğunu vurgulayarak, “Yaşadığımız yüzyılda çağdaş dünyaya ayak uyduracak, yarışacak,  ekonomide, diplomaside, küresel rekabette başarılı olacaksak bunu eğitimle gerçekleştirebiliriz. Burada öğretmenlerimize büyük sorumluluklar düşüyor. Onlara güveniyoruz ve onları seviyoruz. Mili birlik ve beraberliğimizin teminatı onlardır. Ülkemizin dört bir köşesinde fedakârca çalışarak görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalışıyorlar. Halen bu kutsal hizmeti yürüten öğretmenlerimizi kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Başta Atatürk olmak üzere hayatta olmayan öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

 



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22